Wednesday, September 30, 2009

Püreesupi retsept

Porgandi püreesupp

125g porgandit
125g kartulit
50g sibulat
½tl karripulbrit
150ml köögiviljapuljongit
1spl rõõska koort
1tl tomatipastat
½tl sidrunimahla
sool
pipar


  1. Tükelda porgandid, kartulid ja sibul ning hauta neid kastrulis väheses vees veidi aega.
  2. Lisa karri, vala juurde puljong ja hauta kaane all veel kümmekond minutit.
  3. Püreesta köögivili, lisa rõõsk koor ja tomatipasta sidrunimahla, soola ja pipraga.

Brokoli püreesupp

125g brokolit
125g kartulit
15g porrulauku
150ml köögiviljapuljongit
1spl rõõska koort
sool
pipar
  1. Koori ja haki kartulid.
  2. Lõika porru pikuti pooleks, loputa korralikult ning tükelda.
  3. Eemalda brokolilt õisikud ja tõsta need kõrvale.
  4. Pane kartulid, tükeldatud porru ja brokolivarred potti ning kalla peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid kaetud.
  5. Lisa puljongikuubikud ja keeda umbes 20 minutit.
  6. Lisa rõõsk koor.
  7. Püreeri köögiviljad ning maitsesta pipra ja soolaga.
Valmistame 2 erinevat suppi. Serveerime koos sulajuustu ja salaamirullidega madalas supikausis ühel pool üks supp ja teisel pool teine supp.

No comments:

Post a Comment